Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

         

A RedAster márka tervezői: Lakó Ákos és Baráth Zsuzsanna

A márkáról: A „RedAster” művésznév több, mint 20 évvel ezelőtt született meg, ebből nőtte ki magát a jelenlegi márkánk nevévé.

Termékpalettánkban többféle korszakot megidéző, retro és kortárs stílusban is tervezett alkotások kapnak helyet. Szeretjük a LEGO-t, gyerekkorunk emlékezetes tárgyait és játékait egy az egybe, vagy azt megidéző módon a régit az újjal kombinálni, és olyan kiegészítőket létrehozni belőlük, ami nem simul bele a szürke hétköznapok világába.

Célunk, hogy ékszereinkkel nem csak a viselőjének szerezzünk örömet, de az emberek arcára is mosolyt csaljunk, amikor meglátnak egy kedves játékot a viselője fülében vagy kiegészítőként, arra ösztönözve mindenkit, hogy merjenek kilépni a komfortzónájukból egy feltűnőbb darab hordásával és mutassák meg az igazi egyéniségüket.

Az ékszereket, kiegészítőket mi állítjuk össze, vagy már meglévő tárgyakat alakítunk át, illetve vannak saját gyártású termékeink is. Az ékszerek tervezésekor a minőség, hordhatóság és az összhatás mindig kiemelt szerepet kap, és persze a SZÍNEK!

Eddig leginkább offline csatornákon értékesítettünk, vásárokon, zenei fesztiválokon, hazai és külföldi designer boltokban találkozhattak a termékeinkkel, weboldalunkkal ezt az elérhetőséget szeretnénk még jobban kiterjeszteni.

         

Lakó Ákos: Még jóval az ékszerkészítés előtt, gyerekkoromtól kezdve szerettem, és szeretek táncolni. A piros szín pedig az egyik kedvencem, és így a „Red” szó és a „Fred Astaire” név kombinációjából született meg először a művésznevem, és később pedig ez lett egyben a márkanevem is.

Kezdetekben magamnak készítettem ruha kiegészítőket, amelyekre nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam barátoktól és ismeretlenektől is egyaránt, ezért úgy gondoltam, hogy üzletszerűen is elkezdem építeni az elképzeléseimből a saját márkámat, és már termékekként eljuttatni az ötleteimet másokhoz.

Az első kiegészítők gyerekkori játékok átalakításából készültek, LEGO elemekből és figurákból készítettem kitűzőket, fülbevalókat, karkötőket. A LEGO, mint oly sok kortársamnak, nekem is az egyik kedvenc játékom volt, minden kreativitási, alkotási vágyamat ki tudtam benne élvezni. Éppen ezért nagyon büszke vagyok rá, hogy I. helyezést és külön díjat is kaptak az ékszereim a Néprajzi Múzeumban rendezett LEGO pályázaton.

A LEGO mellett az ékszereimben gyermekkorom régi tárgyait gondoltam újra és terveztem belőlük kreatív ékszereket; dia mesefilmekből fülbevalók készültek, pin up kártyákból nyakláncok. A bakelit lemezek kinézetére hasonló miniatűr lemezeket öntettünk, és fülbevalók lettek belőlük.